Posted in blog

Ilaçet më të mira për bloating: Llojet dhe më shumë

bloating është tipikisht i padëmshëm, dhe njerëzit shpesh mund ta trajtojnë atë në shtëpi. Sidoqoftë, mjekët mund të rekomandojnë gjithashtu ilaçe mbi-counter (OTC) ose recetë për të lehtësuar simptomat.

Një person mund të pësojë bloating për shkak të shkaqeve të ndryshme. Këto përfshijnë:

 • Sindromi i zorrës së irrituar
 • Sëmundja inflamatore e zorrëve
 • Mbajtja e lëngut

Lexoni për informacion në OTC dhe ilaçe recetë për bloating, trajtime alternative, parandalim dhe kur të kontaktoni një mjek. (FDA) Miratimi. Ky ilaç ndihmon në lehtësimin e bloating, gjë që rezulton nga gazi i tepërt në traktin gastrointestinal.

Disa shembuj të emrave të markave simetike përfshijnë:

 • Alka-Seltzer Anti-Gas
 • Gas-X
 • mylicon
 • Maalox Anti-Gas

dozimi (mg) 4 herë në ditë dhe një dozë maksimale ditore prej 500 mg. Nën 2 vjet: 20 mg 4 herë në ditë dhe një dozë maksimale ditore prej 240 mg.

Efektet anësore

Ky ilaç nuk ka tendencë të shkaktojë efekte anësore serioze, megjithëse disa njerëz mund të pësojnë nauze ose diarre të butë.

laktaza është në dispozicion OTC dhe është Një enzimë natyrale që ndihmon në prishjen e laktozës në sheqerna të thjeshtë, të cilat trupi mund ta tretet lehtësisht. Kjo enzimë mund të lehtësojë simptomat e intolerancës së laktozës, siç është bloating. Një person mund ta marrë këtë shtesë sa herë që konsumojnë një produkt të qumështit.

Efektet anësore

Njerëzit zakonisht nuk pësojnë efekte anësore serioze, megjithëse disa mund të raportojnë të vjella. Lloji i ilaçeve OTC, neutralizoni acidin në stomak. Kjo mund të lehtësojë simptomat e urthit, diarre të shkaktuara nga acidi biliare, dhe kapsllëku.

 • Hidroksidi i aluminit
 • Hidroksidi i magnezit
 • Kripërat e kalciumit
 • Simethicone

Emrat e markave përfshijnë: < /p>

 • Mylanta
 • Tums
 • Maalox

Njerëzit duhet të kontrollojnë udhëzimet për ta përcaktuar këtë.

Njerëzit duhet ta përdorin këtë ilaç kur kanë simptoma ose mendojnë se do të fillojnë t’i marrin ato. Kjo është zakonisht me ose pas vakteve ose para se të shkoni në shtrat.

 • kapsllëk
 • ngërçet e stomakut
 • nauze ose të vjella
 • lehtësoni bloating.

  Ekzistojnë katër lloje të laksativëve:

  • Formimi me shumicë: Ky lloj rrit pjesën më të madhe ose peshën e jashtëqitjes. Nga trupi në zorrë për të zbutur stoolin. ujë në stool për ta zbutur atë dhe për ta bërë më të lehtë kalimin. li> senna
  • Picosylfate natriumi
  • bisacodyl
  • vaj arachis
  • Docusate
  • Macrogol
  • < Li> Polietileni

  • laktuloza glikol

  Dozimi ndryshon midis produkteve dhe llojeve. Sidoqoftë, një person nuk duhet të marrë laksativë çdo ditë ose për më gjatë se 1 javë. >

 • Kalimi i erës
 • Kërcimet e barkut
 • Nauze
 • Dehidracioni i dehidrimit:
  • Dhimbje koke
  • urinën një ngjyrë më të errët se zakonisht

  ushqim

  Këto ilaçe janë agjentë antidiarreal që:

  • Ulja e rrjedhës së lëngjeve dhe elektroliteve në zorrë
  • Ulja e inflamacionit të zorrëve
  • Vrasni organizmat që mund të shkaktojnë diarre

  https://harmoniqhealth.com/ Një nga emrat më të zakonshëm të markave është Pepto-Bismol.

  dozimi

  Dozimi i rekomanduar është 30 mililitra (ml) çdo 30-60 minuta dhe jo më shumë se 240 ml në 24 orë.

  Përbërësit joaktivë përfshijnë acid benzoik dhe silikat alumini të magnezit. > Issueështja

  Prokinetika janë ilaçe me recetë që synojnë të përmirësojnë zbrazjen e stomakut dhe lehtësimin e simptomave të gastroparesis.

  gastroparesis shkakton:

  • nauze dhe të vjella
  • ngopje e hershme, duke u ndjerë shumë shpejt
  • bloating
  • Dhimbje e sipërme e barkut
  • zbrazje e ngadaltë e solideve
  • Paralajmërimet e Kutisë së Zezë për Cisapride

   Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) lëshoi një seri paralajmërimesh të kutisë së zezë në vitet 1990 për prokinetikë për shkak të shqetësimeve të sigurisë kardiovaskulare.

   CISAPRIDE Ka një paralajmërim specifik të kutisë së zezë, e cila mund të shkaktojë rrahje serioze të parregullta të zemrës, të njohura edhe si aritmi. Njerëzit duhet të informojnë mjekun e tyre nëse kanë:

  • Një histori familjare e problemeve të zemrës
  • Kushtet e zemrës siç janë rrahjet e parregullta të zemrës ose sëmundja e zemrës
  • dehidrim i rëndë
  • Të vjella
  • çrregullimet e të ngrënit
  • Dështimi i veshkave ose mushkërive

  Frenuesit ose medikamentet për depresionin ose një rrahje të parregullt të zemrës.

  Paralajmërimet e Kutisë së Zezë për Metoclopramide

  Reglan ka një kuti të zezë duke paralajmëruar përdorimin për jo më gjatë se 12 javë. Ky ilaç mund të shkaktojë komplikime të tilla si:

  • Dyskinesia tardive – një çrregullim serioz i lëvizjes që shpesh është i pakthyeshëm
  • Simptoma të tjera ekstrapiramidale
  • Sindromi malinje neuroleptike
  • /li> /li>

  Njerëzit duhet të flasin me një mjek në lidhje me paralajmërimet dhe rreziqet që lidhen me këtë lloj të ilaçeve.

  Efektet anësore

  Prokinetika mund të ketë efekte anësore serioze. Këto mund të përfshijnë:

  • dhimbje koke
  • Dobësi
  • nauze dhe të vjella
  • Urinimi i shpeshtë
  • Mungon Menstruacioni
  • Diarre
  • Mendime vetëvrasëse
  • Depresioni
  • issuesështjet e të folurit
  • Dhimbja e gjoksit
  • Ndryshimet e vizionit
  • Pushtimi

  Bentil) dhe hyoscine (buscopan).

  dozimi

  Njerëzit duhet t’i marrin këto ilaçe siç udhëzohen nga një mjek. Dozat dhe përbërësit ndryshojnë midis llojeve.

  Doza e zakonshme e buscopan në të rritur dhe fëmijë mbi 12 vjet është 2 tableta, katër herë në ditë. Doza për fëmijët midis 6-11 vjet është 1 tabletë tre herë në ditë. Vetëm efekte të buta.

 • Ritmi i shpejtë i zemrës
 • Lexoni më shumë rreth trajtimeve për gaz në stomak. Përfshini:

  • Qymyr i aktivizuar: Një studim i vitit 2017 zbuloi se njerëzit që morën një përzierje të qymyrit të aktivizuar dhe të përditshëm simeticone raportuan një përmirësim të ndjeshëm në dhimbjen e barkut dhe nuk pësuan efekte anësore. Sidoqoftë, më shumë hulumtime janë të nevojshme për të përcaktuar efikasitetin e qymyrit të aktivizuar si një trajtim bloating.
  • bloating
  • ngërçet e stomakut
  • gazi

  lehtësoni bloating. Mësoni më shumë rreth asaj se sa ujë duhet të pijë çdo ditë. Për bloating. Një person mëson se cilat ushqime ka të ngjarë të shkaktojnë simptoma dhe për këtë arsye t’i shmangin ato. Mund të ndihmojë në identifikimin e intolerancave specifike që mund të kontribuojnë në bloating ose dhimbje. tretja e ndërtimit dhe e ndihmës. duhet të konsultohen me një mjek nëse ata përjetojnë bloating së bashku:

  • Gjaku në jashtëqitje
  • ethet
  • Dhimbje e rëndë
  • Të vjella
  • Ellingnjtje e rëndë ose e shpejtë e barkut
  • Dështimi i veshkave ose mëlçisë
  • Kirurgjia
  • Lëndimi traumatik i barkut

  Përmbledhje

  Mjekët do të përshkruajnë ilaçe OTC ose recetë për të lehtësuar bloating dhe simptoma të tjera gastrointestinale. Njerëzit duhet të diskutojnë dozën e rekomanduar dhe efektet anësore të mundshme me një profesionist të kujdesit shëndetësor.

  • gastrointestinal/gastroenterologji

  Lajmet mjekësore sot kanë udhëzime të rrepta ndihmuese dhe tërheq vetëm nga studimet e rishikuara nga kolegët, institucionet e kërkimit akademik dhe revistat dhe shoqatat mjekësore. Ne shmangim përdorimin e referencave terciare. Ne i lidhim burimet parësore – përfshirë studimet, referencat shkencore dhe statistikat – brenda secilit artikull dhe gjithashtu i rendisim ato në seksionin e burimeve në fund të artikujve tanë. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si ne sigurojmë që përmbajtja jonë është e saktë dhe aktuale duke lexuar politikën tonë editoriale .

  • Giudicessi,